Thursday, August 20, 2020

Online Books Zaboravljeni sin Download Free

Particularize Containing Books Zaboravljeni sin

Title:Zaboravljeni sin
Author:Miro Gavran
Book Format:Hardcover
Book Edition:1st Edition
Pages:Pages: 178 pages
Published:1989 by Grafički zavod Hrvatske
Categories:Download Books. Books
Online Books Zaboravljeni sin  Download Free
Zaboravljeni sin Hardcover | Pages: 178 pages
Rating: 4.43 | 237 Users | 10 Reviews

Commentary During Books Zaboravljeni sin

Ovo mi je prvo štivo koje sam čitala od Gavrana i jako me dojmio. Kraj me baš ''zdrmal'' tako da i ovo jutro vrtim priču u mislima. Riječ je o kratkom romanu, pisanom u prvom licu, u formi dnevničkih bilježaka. Glavni je lik retardirani mladić koji je ostao na mentalnoj razini dječaka od deset godina. Nakon što je petnaestak godina proveo u specijalnoj školi u Zagrebu, gdje je završio zanat, on se vraća u obitelj - i tu počinje drama. Otac osjeća žaljenje što je dopustio da ''sakriju sramotu'', majka i dalje uvjerena da je taj sin njihova ''sramota'' i da je dobro bila odlučila da ga se krije od svih. Kakva će biti posljedica tih odluka nakon vraćanja u obitelj... Odličan!

Be Specific About Books To Zaboravljeni sin

Original Title: Zaboravljeni sin
ISBN: 8639901724 (ISBN13: 9788639901721)
Edition Language: Croatian


Rating Containing Books Zaboravljeni sin
Ratings: 4.43 From 237 Users | 10 Reviews

Criticism Containing Books Zaboravljeni sin
Zaplet je gotovo deus ex machina. Sve u svemu, ostatak je značajan- baca svjetlo na život iz nesvakidašnjeg kuta.

Svaka riječ je suvišna...Miro je Miro :)

Jedno od najboljih djela koja sam procitala. Gavran je um glavnog junaka pretocio u niz jednostavnih, cistih misli i toliko dobro oslikao specificnu atmosferu na selu, zbog kojih postavljam nove kriterije za ostale pisce i djela koja cu tek procitati. Ono sto bi se u danasnje Internet doba reklo:"neprocjenjivo".

Roman je sve u svemu simpatičan i zabavan, ali ga jako umanjuje nekoliko melodramatičnih trenutaka koji ga prebacuju u teritorij sapunice. Ipak, čitak, sladak, mjestimice smješan, a toliko kratak da ga je šteta ne pročitati.

Ovo mi je prvo štivo koje sam čitala od Gavrana i jako me dojmio. Kraj me baš ''zdrmal'' tako da i ovo jutro vrtim priču u mislima. Riječ je o kratkom romanu, pisanom u prvom licu, u formi dnevničkih bilježaka. Glavni je lik retardirani mladić koji je ostao na mentalnoj razini dječaka od deset godina. Nakon što je petnaestak godina proveo u specijalnoj školi u Zagrebu, gdje je završio zanat, on se vraća u obitelj - i tu počinje drama. Otac osjeća žaljenje što je dopustio da ''sakriju sramotu'',

4.5Drago mi je što sam novu započela baš s ovim naslovom. Gavran mi je samo još jednom potvrdio da s njim nema greške. Ljepota cijele priče je u jednostavnosti glavnog lika i svih njegovih shvaćanja svijeta koji ga okružuje. Mislav je ona neiskvarena osnova svih nas, te me u tom pogledu podsjetio na Augusta iz knjige Čudo. Osjećajno, lagano, zanimljivo, životno, kratko i jasno.. S neočekivanim završetkom!

Miro Gavran is a contemporary Croatian author, born in 1961. His works have been translated into 35 languages, and his books have come out in 150 different editions at home and abroad. His dramas and comedies have had more than 200 theatre first nights around the world and have been seen by more than two million theatre-goers.He is the only living dramatist in Europe to have a theatre festival4.5Drago mi je što sam novu započela baš s ovim naslovom. Gavran mi je samo još jednom potvrdio da s njim nema greške. Ljepota cijele priče je u jednostavnosti glavnog lika i svih njegovih shvaćanja svijeta koji ga okružuje. Mislav je ona neiskvarena osnova svih nas, te me u tom pogledu podsjetio na Augusta iz knjige Čudo. Osjećajno, lagano, zanimljivo, životno, kratko i jasno.. S neočekivanim završetkom!

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.